Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Το ιστορικό άλλης μια συνέλευσης

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες που αυτά συμβαίνουν καταλήξαμε στο εξής...

Τι λένε πως συνέβη:
Για την Τρίτη ήταν προγραμματισμένη η συνέλευση στη σχολή μου, όμως λόγω απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν αρκετά άτομα* ώστε να αποφασιστεί η πορεία ή μη της κατάληψης και της διαμαρτυρίας σχετικά με το νέο νόμο για την παιδεία.  Προτάθηκε η αναβολή της συνέλευσης για την Πέμπτη όμως δεν έλαβαν συγκεκριμένη απόφαση**.
Τελικά την Πέμπτη μαζεύτηκαν φοιτητές στη σχολή για να γίνει συνέλευση αλλά δεν έγινε γιατί πάλι δεν υπήρχαν αρκετά άτομα***.


Τι πραγματικά συνέβη:
*Συγκεντρώθηκαν αρκετά άτομα στη σχολή όμως η πρώτη παράταξη της σχολής λέγοντας τους ψέματα δεν τους άφησε να μπουν στο αμφιθέατρο και τελικά ώστε να πάρει ο φοιτητικός σύλλογος κάποια απόφαση (η παράταξη αυτή είναι η ίδια που πριν από μόλις μια εβδομάδα έλεγε άλλα ψέματα ώστε να πείσει τους φοιτητές να ψηφίσουν υπέρ της κατάληψης).
**Δύο παρατάξεις της σχολής(η πρώτη παράταξη κι άλλη μια) αρνούνταν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής ημερομηνίας και δήλωναν πως δεν είναι απαραίτητο να γίνει, χωρίς να προτείνουν εναλλακτική(δηλαδή παράταση κατάληψης ή άνοιγμα σχολής).
***Οι δύο παρατάξεις της σχολής κατέβασαν από το site τους την προπαγάνδα κατά του νόμου, σταμάτησαν να παίρνουν τηλέφωνο φοιτητές για να τους πείσουν να συμμετάσχουν στη συνέλευση υπέρ της κατάληψης. Τους φοιτητές που πήγαν στη σχολή την Πέμπτη, προσπάθησαν οι παρατάξεις(οι δύο που προανέφερα) να τους διώξουν λέγοντας τους πως δεν πρόκειται να γίνει συνέλευση και πως δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός φοιτητών(αν τους διώχνουν πως θα συγκεντρωθούν φοιτητές;). Τελικά τα άτομα που πέρασαν από τη σχολή μόνο τις τρεις ώρες που εγώ ήμουν εκεί, έφταναν και με το παραπάνω για συνέλευση.

Τελικά:
Ενώ και την Τρίτη και την Πέμπτη μαζεύτηκαν αρκετοί φοιτητές ώστε να γίνει συνέλευση, η κατάληψη έμεινε στον αέρα, το ίδιο και η απόφαση σχετικά με τη συνέχιση της κατάληψης. Κάνουν κατάληψη σχεδόν τέσσερις εβδομάδες και μετά αποφασίζουν πως πρέπει να σταματήσουν και αρνούνται να κάνουν συνέλευση, για να εκτονωθεί το κλίμα που οι ίδιοι δημιούργησαν, αφού πρώτα έχουν διαταράξει τη λειτουργία του πανεπιστημίου, την ψυχολογία πολλών φοιτητών, το πρόγραμμα τους, πράγμα που καθόλου δεν έχει λογική αφού δεν άλλαξε ο νόμος ώστε να σταματήσει ο αγώνας για τη σημασία του οποίου πολλοί διατείνονταν. Αποκορύφωμα η στιγμή κατά την οποία η συντονιστική επιτροπή κατάληψης(τα ίδια άτομα που κυριολεκτικά έπαιζαν ξύλο ώστε να κλείσει η σχολή) παρέδωσε τα κλειδιά στον πρύτανη με τη δική τους θέληση.

Εν τέλει σύγκλητος αποφάσισε εξεταστική(με εξετάσεις και το Σαββατοκύριακο) και κανονική διεξαγωγή του εξαμήνου, βέβαια με παράταση μεγάλη.

Υ.Γ. Δεν κατονόμασα ξανά ούτε σε ποια σχολή έγιναν αυτά ούτε κάποια παράταξη γιατί στόχος του ποστ δεν ήταν να πάρω θέση υπέρ ή κατά του νόμου ή της κατάληψης ή συγκεκριμένων παρατάξεων ούτε αν έπραξαν σωστά που έκλεισαν τη σχολή αλλά ο τρόπος που έγιναν όλα. Επίσης δεν σχολιάζω το λόγο για τον οποίο συνέβησαν όλα αυτά.