Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Το ιστορικό μιας συνέλευσης

Χθες και στη δική μου σχολή όπως και σε πολλές άλλες έγινε "γενική συνέλευση".

-Γιατί σε εισαγωγικά;
-Γιατί έγινε το "absolutely τουρλουμπούκι"!

Παρατάξεις που έλεγαν αισχρά ψέματα στους φοιτητές ως προς τα περιεχόμενα του νόμου (το ίδιο κάνουν και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης) για να τους εκβιάσουν και να τους φοβίσουν να ψηφίσουν υπέρ/κατά της κατάληψης(ναι μου το έκαναν κι εμένα), απειλητικά βλέματα, νοθεία. Η συνέλευση άργησε να ξεκινήσει... 2 ώρες... ρεκόρ(για τα ιστορικά της δικής μου σχολής) με προφανή στόχο να πτωηθούν ανεξάρτητοι οι φοιτητές, να μείνουν τα κομματόσκυλα μέλη παρατάξεων και να ψηφίσουν ανενόχλητοι. Τέθηκε η πρόταση αντί να ψηφίσουμε πλαίσια(δηλαδή τις προτάσεις των παρατάξεων ως προς το πρόγραμμα διαδηλώσεων που περιέχει σε κάποιες περιπτώσεις και διαμαρτυρία με μορφή πορείας), να ψηφίσουμε 1. υπέρ/κατά της κατάληψης και 2. υπέρ/κατά του νόμου,κι αφού έγινε αποδεκτό με μεγάλη αντίδραση των παρατάξεων(οι οποίες ήθελαν να δουν το πλαίσιο τους να βγαίνει πρώτο) η παράταξη με την πλειοψηφία της σχολής (η οποία προσπαθούσε να πείσει τους φοιτητές πόσο κακός είναι ο νόμος ψηφίζοντας υπέρ κατάληψης) απλά εγκατέλειψε στο 2ο σκέλος της ψηφοφορίας(υπέρ/κατά του νόμου).... τυχαίο; δεν νομίζω!

Η ψηφοφορία περιείχε φοιτητές της σχολής και όχι μόνο(σύμφωνα με τα κακά στόματα) οι οποίοι ψήφισαν δια χειρός(όσο αξιόπιστος μπορεί να είναι αυτός ο τρόπος). Κάπως έτσι για 3η συνεχόμενη εβδομάδα η σχολή μου τελεί υπό κατάληψη.


Υ.Γ. Δεν κατονόμασα ούτε σε ποιά σχολή έγιναν αυτά ούτε κάποια παράταξη γιατί στόχος του ποστ δεν ήταν να πάρω θέση υπέρ ή κατά του νόμου ή της κατάληψης ή συγκεκριμένων παρατάξεων ούτε αν έπραξαν σωστά που έκλεισαν τη σχολή αλλά ο τρόπος που έγιναν όλα.